Statisztikázzunk!

2010.05.30. 21:23

A napokban a kezembe akadt az idei (március végéig) német motoreladási statisztika. Kerestem magyart is de azt a Google sem találta nemhogy a kezembe akadt volna. J

Amit utoljára láttam kishazánk új motor értékesítésről abban masszívan a sportmotorok vitték az első helyek mindegyikét.

A derék német motorosok nacionalisták, sőt a mostanában nálunk divattá vált kifejezés analógiájaképpen mondhatnám azt is, hogy „németkednek”. Ugyanis az első két helyen a BMW gyár egy-egy modellje szerepelt, nevezetesen a R 1200 GS, 1460 eladott darabbal majd nem túl szorosan de az S 1000 RR, 628 db-al a nyomában. Ha tovább nézem a sort a dobogóra felfért még a Yamaha XJ6, de utána ismét egy Bajor következik az F800 R személyében. A nálunk olyan népszerű „ezresgixer” a 14. helyen tanyázik 377 példány került értékesítésre.

Nagyon érdekes, hogy mennyivel nagyobb az úgynevezett túramotorok aránya az értékesített darabszámokból. Lehet, hogy ott már élvezeti cikk a motor és nem száguldozni vágyú gyilkos hülyegyereke játékszere?

Remélem mi itt Magyarisztában is eljutunk majd egyszer eddig.

Szerző: W_J

Szólj hozzá!

Címkék: motoreladás

A bejegyzés trackback címe:

https://turamotorosok.blog.hu/api/trackback/id/tr492368372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása